The Grape Game


Dit zijn de spelregels voor The Grape Game! We hopen dat jullie ervan genieten, laat de beste man/vrouw winnen!

Ronde 1: CIRCLE OF WINE

Stap 1: Duid een ‘dealer’ aan.

-Stap 2: Neem 35 à 52 kaarten en leg ze in een cirkel op tafel.

Stap 3: Elke speler trekt om de beurt een kaart. Bij elke kaart hoort een opdracht, die hieronder staat uitgelegd. Laat de dealer de regels bij zich houden. Hij/zij vertelt de groep welke opdracht er moet worden uitgevoerd.

-Stap 4: De speler die de kaart getrokken heeft, kan de opdracht aanvaarden of afwijzen. Het doel van deze ronde is om zoveel mogelijk kaarten te verzamelen, anders beland je in THE GRAPE HOUSE in ronde 3! Wanneer je de opdracht volbrengt, krijg je de kaart en moet je deze bijhouden. Wanneer je de opdracht afwijst, moet je een bepaald aantal slokken drinken en de kaart opzij leggen!

Stap 5: Bepaal met de groep het aantal slokken dat de speler moet drinken wanneer hij/zij de opdracht weigert. (Wij raden 3 à 4 slokken aan)


-Stap 6: Let the games begin! De jongste speler begint en mag een kaart trekken! Hierna trekt elke speler om de beurt een kaart uit de cirkel.


KAARTEN EN HUN REGELS:

1) EENTJE IS GEENTJE: Doe blad steen schaar met je linkerbuur. Als je wint, moet iedereen een slok drinken en win je de kaart. Als je verliest, moet je evenveel slokken drinken als het aantal deelnemers en verlies je de kaart.

2) TWEE CHANGEZ: Kies met wie je jouw verzamelde kaartenpak wilt ruilen!


3) DRIE LOWKEY: Drink onopvallend van het glas van je linkerbuur doorheen het spel. Als hij/zij het doorheeft, moet je je eigen glas atten en verlies je de kaart! Als het je lukt doorheen het spel verdien je de kaart!

4) VIER MAAK PLEZIER: Maak een regel. Als iemand je regel verbreekt, krijg je de kaart. Als iedereen zich aan jouw regel heeft gehouden tot de volgende 4 getrokken wordt, verlies je de kaart en moet je 4 slokken drinken!


5) VIJF DOE HET MET JE LIJF: Doe een bodyshot in de navel bij je rechterbuur en dan verdien je de kaart!


6) ZES DRAAI AAN DE FLES: Spin the bottle! Diegene die wordt aangewezen door de fles moet een opdracht uitvoeren naar keuze van de groep. Als hij/zij de opdracht uitvoert, krijgt hij/zij de kaart!


7) ZEVEN BLOOTGEGEVEN: De groep stelt jouw een persoonlijke vraag. Indien je een eerlijk antwoord geeft, verdien je de kaart. Indien je niet antwoordt, verlies je jouw kaart en moet je 5 slokken drinken.


8) ACHT LACHT: Deel 8 slokken uit aan de groep en dan mag je de kaart houden.


9) NEGEN ALLES GEVEN: Doe een adtje en verdien de kaart!


10) TIEN DRAMAQUEEN: Stuur je ex een berichtje. Laat de groep kiezen wat je moet sturen!


11) BOER LIG OP DE LOER: Je mag niet antwoorden op de vragen van anderen tot de volgende boer. Indien je toch antwoordt, verlies je de kaart en moet je deze afgeven aan degene die jou de vraag gesteld heeft.


12) DAME BRENG SAMEN: Laat je vrienden een cocktail voor jou maken met wat er op kot te vinden is (wees creatief 😀 )! Als je deze opdrinkt, verdien je de kaart!


13) KONING DOE EEN VERTONING: Geef een lap-dance aan de persoon links van jou en verdien de kaart!

Ronde 2: QUIZ

De aangewezen dealer leest elke vraag met de 4 antwoordmogelijkheden voor. Elke speler (dus ook de dealer) moet een letterkaartje omgekeerd voor zich op tafel leggen. Wanneer iedereen zijn letterkaartje op tafel heeft gelegd, telt de dealer af en moet iedereen zijn letterkaartje omdraaien. Nadien vertelt de dealer wat het juiste antwoord is (staat in het kaartje). Elke speler die fout antwoordt, moet 1 speelkaart afgeven. Ronde 2 eindigt wanneer alle vragen geweest zijn of wanneer 2 spelers geen kaarten meer hebben.

Ronde 3: THE GRAPE HOUSE

De 2 spelers met het minst aantal kaarten moeten in THE GRAPE HOUSE! Wanneer spelers hetzelfde aantal kaarten hebben doen ze blad-steen-schaar om te beslissen wie de verliezer van hun 2 is.

De spelers zullen tegen elkaar moeten strijden in een potje hoger of lager. Leg 14 kaarten in een pijl op tafel (zie foto).


Elke kant van de pijl behoort tot één van de spelers en het is de bedoeling om als eerste boven te geraken. De dealer draait de bovenste kaart van het pakje om. De 2 spelers moeten zeggen of hun kaart hoger of lager zal zijn. Nadien draaien de 2 spelers hun kaart in de pijl tegenlijk om. Indien juist, mag je naar de volgende kaart. Indien fout, moet je terug naar het begin en een slok nemen. De dealer zal jouw pijl aanvullen met kaarten. De speler die als eerste bovenaan geraakt is, is als eerste uit The Grape House en is de winnaar! De verliezer van deze ronde moet een adtje wijn doen!THE END

We hope you enjoyed it!

Tips? Stuur ze ons aub op instagram! We are learning aswell 🙂